lauantai 19. maaliskuuta 2016

Takuulla vai ilman?

AD -autokorjaamoiden työllä ei ole takuuta. 

(Ainakaan Suomessa.)


Toisin kuin AD Finland -ketju mainoksessaankin väittää, ketjun korjaamoiden työlle ei anneta takuuta.

Ketju mainostaa kyllä "kansainvälistä lisäturvaa", mutta se on voimassa vain ulkomailla - mikäli ketjun korjaamon toheloinnin jäljiltä joudut korjauttamaan autoasi matkaillessasi sillä ulkomailla, se menee heidän "lisäturvansa" piikkiin.

Kuulostaisi ihan perinteiseltä virhevastuuvakuutukselta, eikö vain? Tässä tapauksessa tosin markkinointiin valjastetulta sellaiselta.

Harmi, ettei esimerkiksi Hämeentien Autopalvelu hyödyntänyt omaa virhevastuuvakuutustaan toheloidessaan Auton kanssa - siitä kun tuli asiakkaalle maksettavaksi tuhansien eurojen lisälasku.


Ja jotta tätä nyt ei pidettäisi vain bloginkirjoittajan päätelmänä, lainataan tähän yhteyteen AD Finland -ketjun toimitusjohtajaa, joka teroittaa sähköpostitse asiaa näin:

Lopuksi totean, että AD-autokorjaamoketju ei markkinoi, eikä ole koskaan markkinoinutkaan minkäänlaista takuuta.
Sen sijaan annamme kaikille töille ja niissä käytetyille osille automaattisesti ja veloituksetta AD-lisäturvan, jonka voimassaolon ehdot on selkeästi mm. verkkosivuillamme mainittu.

sekä toistaa asian vielä uudelleen

Toistan myös oman toteamukseni - emme markkinoi, emmekö ole markkinoineet takuuta. Kuten teidänkin liittämästänne tekstistä käy ilmi kyseessä on lisäturva, ei takuu.
Muistellaanpa vielä mitä AD - ketjun mainoksessa sanottiin

AD-lisäturva antaa 24 kuukauden mittaisen takuun työlle ja käytetyille osille. Kyseessä on ketjun mukaan "rahat takaisin ilman kysymyksiä" -tyyppinen lupaus, vaikka osien normaali kuluminen toki suljetaan takuun ulkopuolelle. 

Ja jotta ette suotta luulisi, että AD -korjaamoiden ketju olisi muuta kuin markkinointimielikuvia, pesee ketju vielä toimitusjohtajan suulla kätensä liikemerkkinsä alla toimivien korjaamoiden toiminnasta - AD -korjaamoiden työn jälki, laatu tai virheet eivät ketjua kiinnosta.
Kuten aiemminkin on todettu - ketjukorjaamot eivät tältä osin kuluttajan kannalta eroa millään tavalla  nk. nyrkkipajoista.

Kyllä, olette täysin oikeassa, AD-autokorjaamoketjun keskusyksikkö ei ota kantaa ketjuun kuuluvien itsenäisten yhtiöiden asiakkaiden esittämiin mahdollisiin korvausvaatimuksiin.

Let's be careful out there.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti