perjantai 1. helmikuuta 2013

Öljyä etsimässä

Autotalo Laakkonen, Joensuu

Vastuuhenkilö hukassa

Odotellessa Imatran Motocaren vastausta reklamaatioon on aikaa pyrkiä edistämään vikojen korjausta muilta osin; Autotalo Laakkosen moottorinkorjauksen jäljiltä ilmennyt öljyvuoto siis asialistalle.

Soitto Joensuun Laakkosen huoltoon ei tuota heti tulosta; asiaa aiemmin hoitanut henkilö on kuulemma kyllä töissä, mutta ei jostakin syystä puhelimen päässä. Toinen huoltoneuvoja tietää tapauksen tarkkaan ilman että edes kerron auton rekisterinumeroa, osaa jopa kertoa mitä osia moottorista on ollut purettuna ja irti, ja että se öljyn vuotopaikka pitäisi nyt ensin selvittää (niinpä!), mutta ei kuitenkaan voi asian eteen tehdä muuta kuin ottaa ylös soittopyynnön.

Perusolettamana Laakkosella tässä nyt kuitenkin on että öljyvuoto olisi voinut syntyä itsestään auton seisottua korjaamon pihassa, eikä sillä että moottoria on avattu ja korjattu ole osuutta asiaan. Eli lähtökohtaisesti vikaa ei tahdota takuuseen korjata, tai lähteä edes selvittämään. Omasta näkökulmastani asian pitäisi olla hyvinkin selvä; Auto ei vuotanut öljyä ennen kuin se oli Laakkosella korjattavana; auto vuotaa öljyä Laakkosen korjattua moottorin - Laakkosen tulisi korjata öljyvuoto.

Tosin tämä asetelmahan on kovin tuttu myös Imatran Motocaren osalta; Auto toimi kun se vietiin korjaamolle - Autoon ilmeni sähkövika korjaamon tehtyä siihen sähkötöitä - Korjaamo päätti laskuttaa oman virheensä korjauttamisen (koska eivät itse sitä osanneet korjata) asiakkaalta.

Jännitys tiivistyy, pelottaa ajatella tällaisen toiminnan olevan alan yleinen käytäntö.

Alkaa vähän tuntua, että maassa olisi tilausta rehelliselle autokorjaamolle.

Ja laaturekisterille, josta kuluttaja voisi vähän tarkistaa miten pahaa huijausta on odotettavissa jos juuri tähän korjaamoon autonsa vie korjattavaksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti