tiistai 27. marraskuuta 2012

Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa

Motocare, Imatra

Pienin askelin onneen

Uudet ajovaloumpiot löytyivät viimein autotallistansa toimivan varaosajobbarin kautta edullisesti. Moneen kertaan varmistettuani että umpiot varmasti kelpaavat katsastuksessakin ihan Xenon -lyhdyillä, oli niiden kotiin saaminen lopulta yllättävän kivuton ja edullinen prosessi; Merkkiliikkeessä uudet merkkivaraosat olisivat maksaneet yli 800 euroa, näille halvoille kopioille (joista TV-Shop jo tiesi aikanaan varoittaa) jäi hintaa 240€. 

Siispä valot paikalleen!

Tässä kohtaa olin jo ajatellut tehdä itse ja säästää, mutta ulkona kiristyvä pakkanen päätti puolestani toisin. Kun ei ole lämmintä tallia, tulee sormille kylmä ja sitten pääsee parku. 

Aika asennukseen löytyi tällä kertaa Imatralaiselta MotoCare -pajalta, jossa toista autoa oli aiemmin käytetty ihan onnistuneesti huollossa. Tai oikeammin ehkä huoltokirjaleimasimella; öljyjen ja suodattimen vaihto siinä tehtiin. Mutta homma toimi ja nuhjuisuudestaan huolimatta liikkeessä oli "hyvä fiilis".

Työn tilauksena siis ajovaloumpioiden (ja polttimoiden, tai ainakin toisen) vaihto toimittamiini osiin, sekä lasinpesurin toiminnan tarkistus; Se kun on kätevästi käden ulottuvilla siinä vaiheessa kun umpion purkaa tieltä. Ja sen vieressä roikkui johto, jonka epäilin olevan AD-korjaamon jäljiltä irti jäänyt pesurin virtajohto. Eihän siinä nyt kummoista vikaa voi olla kun koko värkki on vasta vaihdettu!
Aiemmassa vianetsinnässä oli käynyt myös ilmi että Eberspächerin lisälämmittimen polttoaineensyöttöhaara olisi rikki ja vuotaisi mahdollisesti ilma; tähän tilattiin samalla uusi osa tilalle.
Koska ajatuksena on saada auto katsastettua uusila valoilla (kaiken pitäisi nyt olla kunnossa!) lisäpyyntönä että liike käy läpi toimiiko nyt kaikki valot ja sensellaiset mitä katsastusmies tarkkailee. 

Strömsö kiittää

Auto aamusta liikkeeseen, iltapäivästä ulos; tulos kerrankin sitä mitä pitikin! 
Valot kiiltävät uutuuttaan, häikäisee vähän naapuriakin. 
Eberin haara on vaihdettu. Samoin hieman yllättäen lasinpesurin moottori; Siis sama mötikkä joka uusittiin "ihan vasta äsken". Mittailtu sitä vanhaa oli, eikä se hengittänytkään, ja vaihtamalla toimi.
Tästä syntynyt 20 euron lisäkulu oli vähintäänkin inhimillinen.
Hyvä palvelu, hyvä mieli!

Katsastustarkastuksen osalta kävi ilmi että takana ei rekisterikilven valo pala. Eikä sumuvalo.
Kilven valon polttimon vaihtokaan ei auttanut, joten vika on sitten luukun sisällä sähköissä.

Mutta tämän ei pitäisi haitata katsastuksessa; korjauskehotus siitä vain tulee, ei hylkyä, minulle kerrottiin.

Reissulle tuli kaikkinensa hintaa 160,00€.

1 kommentti:

 1. Näin jälkeenpäin tuumailtuna, ei tämä mennyt ihan putkeen tämäkään.

  http://korjaamolla.blogspot.fi/2013/04/autoasi-korjaa-kasityksesi-korjaamoista.html

  - Valoumpiot vaihdettiin mutta suunnattiin väärin tai jätettiin suuntamaatta
  - Eberin haara vaihdettiin, mutta uusi kiinnitettiin vääränlaisilla letkunkiristimillä aiheuttaen polttoainevuodon.

  Eikä se hyvä fiiliskään pitkään kestänyt.
  http://korjaamolla.blogspot.fi/2012/12/ei-me-loydeta-tasta-vikaa-hinaa-autosi.html

  VastaaPoista